БДЖ

Намаления

CityStar е оферта, резултат от двустранни договорености между жп администрациите на България и няколко държави в Европа, благодарение на която пътниците ползват значителни отстъпки от цената на билет за отиване и връщане.
InterRail е билет за многократно пътуване с влак (и накои фериботи) в 30 страни на Европа.
Всички билети InterRail Passes, с изключение на "непрекъснатите" InterRail Global Passes, са "гъвкави" билети, които дават правото на притежателя си на определен брой дни пътуване за един определен общ период от време. Непрекъснатият пас дава право на ежедневно пътуване за определен период на валидност на пропуска.
От 01.01.2003 г. БДЖ-ЕАД пусна в продажба карти, предоставящи намаления за младежи, възрастни граждани и постоянни клиенти при пътуване с влак в цяла Европа (железниците на Австрия, Белгия, България, Великобритания, Северна Ирландия, Германия, Гърция, Дания, Испания, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Украйна, Финландия, Франция, Хърватия, Холандия, Чехия, Швейцария, Швеция, Югославия).
BALKAN FLEXIPASS
Balkan Flexipass е билет , предназначен за пътуване с влак на територията на България,Румъния,Македония,Гърция,Турция,Сърбия,Черна гора,Босна и Херцеговина и Република Сръбска.
В зависимост от желанието на пътника, може да се избере една от четирите възможности: билет за 5,7,10 или 15 произволно избрани дни в рамките на 1 месец.
Офертата има специални цени за младежи под 26 години и възрастни граждани над 60 години. Децата от 4-12 годишна възраст ползват 50% намаление.
Билетът е личен и се издава при представяне на документ за самоличност. На територията на страната на местоживеене, може да се ползва само от гара на тръгване до граничната гара и обратно.