Новини

Пътнически превози

22 04 Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за майските празници

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на празничните дни по повод Деня на храбростта (Гергьовден), от днес (22-ти април) Холдинг БДЖ ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.
виж

16 04 Холдинг БДЖ ЕАД осигурява допълнителни вагони за 139 влака през празничните дни по повод Великден

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден.
виж

11 04 Георги Георгиев е назначен за управител на БДЖ - Пътнически превози ЕООД

От днес (11-и април), с решение на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД е извършена промяна в ръководството на БДЖ Пътнически превози ЕOOД. Новият управител на дружеството е Георги Георгиев, който ще замени досегашният управител на БДЖ Пътнически превози ЕOOД, Димитър Димитров.
виж

10 04 Временно прекъсване на движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци

През периода от днес (10-и април) до 30-и април ще бъде прекъснато движението на влаковете между гарите Плачковци и Радунци. Това налага промени в транспортната схема за движение, както на различните категории пътнически влакове, така и на товарните влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в участъка между гарите Плачковци и Радунци са ремонтни дейности, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва по железния път между двете гари.
виж

10 04 Шест организации поставят началото на Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе

Холдинг БДЖ ЕАД, представители на академичната общност на Русенския университет Ангел Кънчев, Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав, Параходство Българско речно плаване АД, Холлеман България ООД, Донау Транзит ООД и други компании и организации ще обединят усилия в създаване на Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе.
виж