Новини

Пътнически превози

19 12 Холдинг Български държавни железници ЕАД осигурява допълнителни вагони за 127 влака през Коледните празници

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 127 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Коледа. През периода от 23-и до 29-и декември, националният железопътен превозвач ще предостави над 10 600 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 16 бързи влака със задължителна резервация и 111 бързи влака.
виж

16 12 Ръководството на БДЖ Пътнически превозози ЕООД извърши проверка по направлението София Перник

Днес (16 декември), управителят на БДЖ Пътнически превози ЕООД, Димитър Костадинов, извърши проверка по направлението София Перник. Проверката беше направена във връзка с вчерашното недоволство на пътниците от пътнически влак 50219, който по разписание заминава в 18:12 ч. от Централна гара София.
виж

16 12 Възстановено е движението на влаковете в участъка между гарите Бойчиновци и Ракево

От 15:10 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Бойчиновци и Ракево. Вследствие на прекъсването на влаковото движение поради дерайлиране на вагон-цистерна от композицията на товарен влак на частния железопътен превозвач Българска железопътна компания АД (БЖК), беше създадена организация за превоз с автобуси на пътниците от два пътнически влака, които пътуват по маршрута Видин Мездра Видин.
виж

16 12 Временно е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Бойчиновци и Ракево

Днес, около 10:50 ч., в участъка между гарите Бойчиновци и Ракево дерайлира вагон-цистерна от композицията на товарен влак на Българска железопътна компания АД (БЖК). Движението на влаковете в междугарието Бойчиновци Ракево е преустановено.
виж

15 12 Началник-влак ще бъде уволнен заради употреба на алкохол

Днес около 12:30 ч. в Централно управление на Холдинг БДЖ ЕАД е получен сигнал, че началник-влак на пътнически влак 10112, пътуващ по маршрут Пловдив София, е употребил алкохол. За получения сигнал незабавно е уведемено ръководството на Превозна служба Септември, което е организирало извършването на съвместна проверка с органите на МВР на въпросното лице при спирането на влака в гара Септември.
виж