Новини

Пътнически превози

30 09 Нови шест влака вече са включени в системата за онлайн резервация и билетоиздаване

Нови шест бързи влака вече са включени в системата за онлайн резервация и билетоиздаване на БДЖ Пътнически превози ЕООД. Това дава възможност на клиентите на националния железопътен превозвач да закупуват билети онлайн за влакове, които пътуват по направленията София Благоевград София, Пловдив Варна Пловдив и София Варна София. От стартирането на системата на 20-и декември 2013 г. до момента са се регистрирали близо 19 500 потребители. Продадените онлайн билети са 6 900, като 4 000 от тях са за пътуване с новите спални вагони.
виж

29 09 Деца на служители на Холдинг БДЖ ЕАД ще участват в международен конкурс за детска рисунка

За втора поредна година деца на служители на Холдинг БДЖ ЕАД ще участват в международен конкурс за детска рисунка, организиран от CER (Общност на европейските железници). Темата на конкурса е: Влакове, играчки и коледни подаръци. В състезанието за най-хубава рисунка ще имат възможност да се включат деца до 12-годишна възраст.
виж

19 09 Поздравителен адрес на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по повод Деня на локомотивния машинист в Европа

Уважаеми локомотивни машинисти, Бих искала да Ви поднеса своите поздравления за Вашия празник Деня на локомотивния машинист в Европа! Вие упражнявате една от най-тежките и отговорни професии. Във вашите ръце са поверени здравето и живота не само на пътниците и служебния персонал, но и на всички хора в района на железопътната инфраструктура. Знам, че всеки ден се сблъсквате със ситуации и от различен вид. Знам и, че понякога е изключително трудно да изпълните безаварийно зададените маршрути, но Вие го постигате.
виж

19 09 Поздравителен адрес на Изпълнителния директор на Холдинг БДЖ ЕАД инж. Християн Кръстев по повод Деня на локомотивните машинисти в Европа

Честит професионален празник, уважаеми колеги! От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от седемнадесет години. На всички български локомотивни машинисти поднасям своите пожелания за здраве, безаварийна работа и всеотдайно изпълнение на отговорните служебни задължения! Много са примерите за проявена бдителност и бързи реакции от страна на локомотивните машинисти и през настоящата година. Работата на локомотивните бригади е свързана и с изключително напрежение и отговорност. Необходима е постоянна концентрация, способност за бърза и адекватна реакция, физическа и психическа издръжливост.
виж

19 09 Утре е професионалният празник на локомотивните машинисти

От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от седемнадесет години. Към момента в двете дружества на Холдинг Български държавни железници ЕАД (БДЖ Пътнически превози ЕООД и БДЖ Товарни превози ЕООД) работят 1 700 локомотивни машинисти и помощник-машинисти, които са възпитаници на Висшето транспортно училище Тодор Каблешков или на неговия предшественик Полувисшия железопътен институт.
виж