Новини

Пътнически превози

16 04 Холдинг БДЖ ЕАД осигурява допълнителни вагони за 139 влака през празничните дни по повод Великден

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден.
виж

11 04 Георги Георгиев е назначен за управител на БДЖ - Пътнически превози ЕООД

От днес (11-и април), с решение на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД е извършена промяна в ръководството на БДЖ Пътнически превози ЕOOД. Новият управител на дружеството е Георги Георгиев, който ще замени досегашният управител на БДЖ Пътнически превози ЕOOД, Димитър Димитров.
виж

10 04 Временно прекъсване на движението на влаковете в участъка между гарите Плачковци и Радунци

През периода от днес (10-и април) до 30-и април ще бъде прекъснато движението на влаковете между гарите Плачковци и Радунци. Това налага промени в транспортната схема за движение, както на различните категории пътнически влакове, така и на товарните влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в участъка между гарите Плачковци и Радунци са ремонтни дейности, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва по железния път между двете гари.
виж

10 04 Шест организации поставят началото на Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе

Холдинг БДЖ ЕАД, представители на академичната общност на Русенския университет Ангел Кънчев, Изпълнителна агенция Проучване и поддържане на река Дунав, Параходство Българско речно плаване АД, Холлеман България ООД, Донау Транзит ООД и други компании и организации ще обединят усилия в създаване на Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе.
виж

08 04 Холдинг БДЖ ЕАД открива бюро за продажба на жп билети за страната и чужбина в гр. Велико Търново

Утре (9-и април), в гр. Велико Търново ще бъде открито бюро за продажба на железопътни билети за пътуване с влак в страната и в чужбина. Новото бюро за предварително закупуване на билети ще се помещава в сградата на Централна поща, която се намира в центъра на града, на ул. Христо Ботев 1. Входът за бюрото за продажба на железопътни билети ще бъде от страната на ул. Независимост.
виж