Новини

Пътнически превози

19 09 Поздравителен адрес на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по повод Деня на локомотивния машинист в Европа

Уважаеми локомотивни машинисти, Бих искала да Ви поднеса своите поздравления за Вашия празник Деня на локомотивния машинист в Европа! Вие упражнявате една от най-тежките и отговорни професии. Във вашите ръце са поверени здравето и живота не само на пътниците и служебния персонал, но и на всички хора в района на железопътната инфраструктура. Знам, че всеки ден се сблъсквате със ситуации и от различен вид. Знам и, че понякога е изключително трудно да изпълните безаварийно зададените маршрути, но Вие го постигате.
виж

19 09 Поздравителен адрес на Изпълнителния директор на Холдинг БДЖ ЕАД инж. Християн Кръстев по повод Деня на локомотивните машинисти в Европа

Честит професионален празник, уважаеми колеги! От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от седемнадесет години. На всички български локомотивни машинисти поднасям своите пожелания за здраве, безаварийна работа и всеотдайно изпълнение на отговорните служебни задължения! Много са примерите за проявена бдителност и бързи реакции от страна на локомотивните машинисти и през настоящата година. Работата на локомотивните бригади е свързана и с изключително напрежение и отговорност. Необходима е постоянна концентрация, способност за бърза и адекватна реакция, физическа и психическа издръжливост.
виж

19 09 Утре е професионалният празник на локомотивните машинисти

От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от седемнадесет години. Към момента в двете дружества на Холдинг Български държавни железници ЕАД (БДЖ Пътнически превози ЕООД и БДЖ Товарни превози ЕООД) работят 1 700 локомотивни машинисти и помощник-машинисти, които са възпитаници на Висшето транспортно училище Тодор Каблешков или на неговия предшественик Полувисшия железопътен институт.
виж

18 09 Холдинг Български държавни железници ЕАД осигурява допълнителни вагони за 122 влака през празничните дни

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 122 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Деня на Независимостта на България.
виж

18 09 Холдинг БДЖ ЕАД осигури карти за безплатно пътуване на деца в неравностойно положение

За втора поредна година Холдинг БДЖ ЕАД осигури карти за безплатно пътуване с влак на деца в неравностойно положение (деца сираци, деца с един родител, деца от многодетни семейства). Шест от възпитаниците на Спортното училище Георги Бенковски в гр. Варна, които са на възраст между 12 и 17 години, вече имат възможност да ходят редовно на училище и на тренировки през учебната 2014 2015 г. Децата са родом от градовете Русе, Каспичан, Търговище, Карнобат и Попово и освен, че ще имат редовен достъп до училище, ще могат и да се прибират по родните си места при своите биологични близки и роднини.
виж