Новини

Пътнически превози

26 02 Холдинг БДЖ ЕАД осигурява допълнителни вагони за 114 влака през празничните дни по повод националния празник на РБългария 3-и март

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 114 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на РБългария 3-и март.
виж

11 02 Първата товарна композиция, управлявана от жена помощник-машинист, потегли днес от гара Илиянци

Днес (11-и февруари) от гара Илиянци замина първата товарна композиция, управлявана от жена помощник-машинист. Младата дама е назначена за пълноправен помощник-машинист от вчера (10-и февруари 2015 г.). Тя е на 31 г. и е завършила бакалаварска степен по специалността Електрообзавеждане в транспорта във Висшето транспортно училище Тодор Каблешков.
виж

11 02 Холдинг БДЖ ЕАД и Сдружение Синдикален дом на културата на транспортните работници в България подписаха Меморандум за сътрудничество

Днес, 11-и февруари, беше подписан Меморандум за сътрудничество между Холдинг БДЖ ЕАД и Сдружение Синдикален дом на културата на транспортните работници в България (СДКТРБ). На събитието присъстваха Велик Занчев, председател на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД, проф. д.т.н. Петър Колев, ректор на ВТУ Тодор Каблешков и председател на УС на Сдружение СДКТРБ, Никола Петканин, директор на Сдружение СДКТРБ, Славчо Пеев, член на УС на Сдружението и Стоил Фердов, член на Клуба на железничаря.
виж

03 02 Възстановено е движението на влаковете във всички железопътни участъци в страната

От вчера е възстановено движението на влаковете в жп участъците между гарите Плачковци Кръстец и Смядово Комунари. Всички влакове, които по разписание преминават по тези маршрути, вече се движат по редовния си график.
виж

02 02 Възстановено е движението на влаковете в участъка между гарите Копривщица и Стряма

От 00:50 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Копривщица и Стряма. Всички влакове, които по разписание преминават през този участък, се движат с намалена скорост в района на гара Стряма.
виж