Новини

Пътнически превози

14 10 Запушване на един от тяговите двигатели на локомотив на товарен влак предизвика прекъсване на движението на влаковете в участъка Нова Загора Хан Аспарух

Около 15:00 ч. в участъка между гарите Нова Загора и Хан Аспарух локомотивната бригада на товарен влак, пътуващ в посока Стара Загора, забелязва дим от единия тягов двигател на локомотива. Машинистите незабавно са спрели влака и са предприели мерки за предотвратяване на евентуално запалване на локомотива, като са използвали един пожарогасител.
виж

08 10 Бързият влак от Бургас за София е закъснял с 26 минути, поради временно запушване на един от реостатните вентилатори

Нощният бърз влак по направлението Бургас София е пристигнал до крайната гара със закъснение от 26 минути, поради запушване на един от реостатните вентилатори на локомотива. В 05:45 ч. в междугарието Вакарел Елин Пелин локомотивната бригада, обслужваща нощния бърз влак 8626, извършва преглед на вентилационната система поради забелязан дим. Превантивно са използвани два броя пожарогасители, въпреки че не е имало пряка необходимост за това. Прегледът трае само 10 минути и довежда до общо закъснение на влака с 26 минути.
виж

30 09 Нови шест влака вече са включени в системата за онлайн резервация и билетоиздаване

Нови шест бързи влака вече са включени в системата за онлайн резервация и билетоиздаване на БДЖ Пътнически превози ЕООД. Това дава възможност на клиентите на националния железопътен превозвач да закупуват билети онлайн за влакове, които пътуват по направленията София Благоевград София, Пловдив Варна Пловдив и София Варна София. От стартирането на системата на 20-и декември 2013 г. до момента са се регистрирали близо 19 500 потребители. Продадените онлайн билети са 6 900, като 4 000 от тях са за пътуване с новите спални вагони.
виж

29 09 Деца на служители на Холдинг БДЖ ЕАД ще участват в международен конкурс за детска рисунка

За втора поредна година деца на служители на Холдинг БДЖ ЕАД ще участват в международен конкурс за детска рисунка, организиран от CER (Общност на европейските железници). Темата на конкурса е: Влакове, играчки и коледни подаръци. В състезанието за най-хубава рисунка ще имат възможност да се включат деца до 12-годишна възраст.
виж

19 09 Поздравителен адрес на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по повод Деня на локомотивния машинист в Европа

Уважаеми локомотивни машинисти, Бих искала да Ви поднеса своите поздравления за Вашия празник Деня на локомотивния машинист в Европа! Вие упражнявате една от най-тежките и отговорни професии. Във вашите ръце са поверени здравето и живота не само на пътниците и служебния персонал, но и на всички хора в района на железопътната инфраструктура. Знам, че всеки ден се сблъсквате със ситуации и от различен вид. Знам и, че понякога е изключително трудно да изпълните безаварийно зададените маршрути, но Вие го постигате.
виж