Новини

Пътнически превози

21 07 Холдинг БДЖ ЕАД ще осигури безплатното пътуване до Трявна на децата от ЦНСТ Малък групов дом Стара Загора

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще осигури безплатното пътуване до Трявна на децата от Центъра за настаняване от семеен тип Малък групов дом в гр.Стара Загора. На 23-и юли с влак от Стара Загора до Трявна ще пътуват 10 деца и техните придружители. Малчуганите ще посетят старопланинското градче с цел рехабилитация и климатолечение в Детската специализирана болница за белодробни заболявания Царица Йоанна. Националният железопътен превозвач ще осигури и прибирането на децата в Стара Загора след двуседмичния им престой в гр. Трявна.
виж

18 07 Два допълнителни нощни влакa между София и Варна с директни вагони между София и Бургас ще се движат през летния сезон

До 10-и август 2014 г. ще се движат два допълнителни нощни влака, които пътуват между София и Варна през Карлово, с включени в композициите директни вагони между София и Бургас. Допълнителните влакове ще се движат във връзка с повишения интерес към пътуване между столицата и черноморските градове през летния сезон.
виж

18 07 БДЖ Пътнически превози ЕООД и Столична община взеха участие в международна среща по проектa RAIL4SEE

В периода от 14-и до 16-и юли се проведе поредната международна среща на координаторите и ръководителите на екипи по проекта Rail4SEE (Rail Hub Cities for South East Europe). Събитието се състоя в Будапеща, а негов домакин беше Институтa за транспортни науки (KTI). В срещата взеха участие българските партньори по проекта БДЖ Пътнически превози ЕООД и Столична община.
виж

12 07 Създадена е извънредна организация за превоз на пътниците от влаковете, които по разписание преминават през гара Калояновец

Пътниците от бърз влак 8601 (София Варна) са превозени с автобуси до гара Стара Загора. От Стара Загора е осигурен извънреден влак, с който в момента те пътуват за Варна. Влакът е заминал от гара Стара Загора в 18:03 ч. и ще пристигне във Варна в 23:13 ч.
виж

12 07 Локомотив и четири вагона от бърз влак София Варна са дерайлирали в близост до гара Калояновец. Има пострадали пътници и персонал от влака

Около 15:17 ч. на входните стелки на гара Калояновец е дерайлирал локомотива и първите четири вагона от състава на бързия влак 8601 от София за Варна. Загинал е машиниста на влака. По първоначална информация ранените са 11. Във влака са пътували около 160 пътника.
виж