Новини

Пътнически превози

27 08 Холдинг БДЖ ЕАД ще осигури пътуването от София до Варна и обратно на участниците в Детския радиохор на Българското национално радио

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще осигури пътуването от София до Варна и обратно на участниците в Детския радиохор на Българското национално радио. На 28-ми август с влак от София до Варна ще пътуват 108 деца и техните ръководители. За тяхното удобно и комфортно пътуване националният железопътен превозвач ще осигури два специални допълнителни вагона към композицията на сутрешния бърз влак от София за морската столица.
виж

25 08 Позиция на Холдинг Български държавни железници ЕАД по повод публикация в електронна медия със заглавие: Обмислят поскъпване на билетите за влаковете

Във връзка с днешна публикация в електронна медия със заглавие: Обмислят поскъпване на билетите за влаковете, Холдинг Български държавни железници ЕАД прави следното УТОЧНЕНИЕ Темата за актуализиране на цените на билетите за пътуване с железопътен транспорт в момента не стои на дневен ред. Към настоящия момент Холдинг БДЖ ЕАД работи съвместно с Национална компания Железопътна инфраструктура по изготвянето на новия График за движение на влаковете през следващата година, който ще влезе в сила от 14 декември 2014 г.
виж

13 08 Временно прекъсване на движението на влаковете в участъка между гарите Пирдоп и Антон

През периода от 14-и август до 18-и септември ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Пирдоп и Антон. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва в посочения участък.
виж

09 08 Холдинг БДЖ ЕАД ще окаже съдействие за провеждането на кампанията Ваканция без грижи

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще окаже съдействие за провеждането на националната кампания Ваканция без грижи. Кампанията се организира за четвърта поредна година от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Събитието ще се проведе на 12-и август в гр. Варна. Наградният фонд за победителите в състезанията, които ще бъдат проведени в рамките на Ваканция без грижи, е осигурен със съдействието на Холдинг БДЖ ЕАД, Министерство на младежта и спорта, община Варна, Българска федерация по баскетбол, Български футболен съюз и др.
виж

02 08 През първата неделя на месец август се отбелязва Денят на железничаря

Професионалният празник на българските железничари се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията да се чества Денят на железничаря датира от средата на миналия век. Изборът на деня, в който се отбелязва професионалния празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в началото на м. август през далечната 1888 г. железопътната линия Цариброд София Белово е открита за международни превози, като същевременно държавата откупува и линията Русе Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските Държавни Железници.
виж